Paykasa Nedir, Avantajları Nelerdir, Nasıl Alınır?

Günümüzde hem zahmetsiz hem hızlı alışveriş sunan e-ticarette güvenilir Paykasa kullanımları artmaya devam ediyor. Olası kredi kartlı ödeme seçeneklerindeki riskli durumların korkutucu boyutu ulaşmasıyla en iyi tercih olarak öne çıkıyor. Problem yaşamadan hızlıca internet üzerinden alışveriş yapmak isteyenler için Paykasa nedir, nasıl kullanılır?

Paykasa Nedir?

İngiltere merkezli olduğu bilinen Paykasa, belirli algoritmatik yapılara sahip sanal bir ödeme aracıdır. İnternette kullanımı olduğu için elektronik para olarak da ifade edilir. Ön ödemeli yapısından dolayı çok yönlü avantaj sunarken aynı zamanda güvenilirdir. Dolandırıcılık olaylarının günümüzde çokça yaşandığı sanal dünyada kişisel bilgilerini vermekten çekinenler tarafından kullanılır. Özellikle kredi kartlarının birçok bilgiyi istemesi de ön ödemeli bu sanal kartın kullanımını beraberinde getirir. Hiçbir kişisel veri olmaksızın rahatlıkla herkes tarafından kullanılabilir. Başta çeşitli ürünlerin satın alınması olmak üzere oyun ve hizmet satın almalarda da geçerlidir. Her geçen gün Paykasa Kart geçerliliği olan web sitelerin sayısı da artmaktadır. Yoğun talep dolayısıyla ünlü sitelerde de ödeme seçeneği olarak artık vardır. Peki, Paykasa Kart satın alma işlemleri nasıl tamamlanır?

Paykasa Nereden Satın alınabilir?

Güvenli yapısıyla hızlı online alışveriş sağlayan Paykasa satış işlemleri yine siteler üzerinden yapılır. Bayilik olarak tanımlanan web sitelerden hemen 18 yaşından büyük kişiler satın alabilir. Bunun için ilk olarak kart seçimi yapılır. 10 Euro, 15 Euro, 20 Euro, 50 Euro, 100 Euro, 500 Euro gibi farklı tutarlara sahip Paykasa Kart satışları söz konusudur. Kişinin burada istediğini seçmesi mümkün olurken aynı anda birden fazla kart alımı da yapılmaktadır. Sanal kartın satın alınma sürecinde yalnızca bakiyesinin ödemesi yapılır. Peşin olarak ücret ödenmesiyle beraber 16 haneli şifresi verilir. Sanal olan bu kartın kullanımı da bu şifreyle olmaktadır. Bunun haricinde herhangi bir veri gerekliliği yoktur. Paykasa satın alırken kişisel bilgi talebi de olmamaktadır. Kartın kim tarafından alındığı ve ne zaman, nerede kullanıldığı da takip edilmez.

Paykasa Hemen Kullanılmaya hazır

Satın alma işlemleri pin kodunun öğrenilmesiyle tamamlanır. Böylelikle Paykasa Kart kullanımı artık başlamış olur. Hemen geçerli olan bir siteye girerek kartın içindeki bakiye kadar harcama yapılabilir. Bakiye tek bir işlemle tüketilebileceği gibi birden fazla alışveriş yapma olanağı da vardır. Herhangi bir kaybolma ya da çalınma ihtimali olmadığı için risk de söz konusu değildir. Burada önemli olan tek husus ise kart şifresinin paylaşılmamasıdır. Bunun olması durumunda kart kullanımı kolaylıkla bilen kişiler tarafından yapılır. Aksi durumda ise kart şifresinin kırılması algoritmatik yapısından dolayı mümkün değildir. Son derece güvenli yapısıyla Paykasa, alışverişten çok daha fazlasını isteyenler içinde vaatlere sahiptir.

Paykasa Bakiye Özellikleri

Alışveriş işlemleri sonrasında sepetteki ürünlerin alınması için ödeme seçenekleri kısmından Paykasa seçilir. Ardından bilinen pin kodu ilgili yere girilir. 16 hanenin doğru ve eksiksiz yazılmasıyla onaylanır. Saniyeler içinde alışveriş tamamlanır ve kart bakiyesinden tutar düşer. Kart bakiyesinin tamamen bitmesi durumunda ise kart kullanımı iptal olur. Ön ödemeli yapısına sahip sanal kartın geçerliliği buna bağlıdır. Bakiyenin doldurulması ya da yenilenmesi söz konusu değildir. Güvenilir olması açısından var olan bu özellikle beraber Paykasa kısa zamanlıdır. Bakiyenin bitmesiyle aynı pin kodu artık bir daha asla kullanılmaz.

Avantajlarıyla Paykasa Kart

En önemli hususu kart satın alma ya da kullanımı sırasında kullanıcıya ait hiçbir bilgi bulundurmamasıdır. Bu sayede tamamen kişisel olan kredi kartlarından birkaç adım öne geçer. Kişinin zarar görmesi, verilerin çalınması söz konusu olmamaktadır. Hemen her türlü site üzerinden alışverişlere de imkân tanır.

Bir başka Paykasa avantajı ise işlem hızıyla ilgilidir. Bankalarla temas olmaksızın işlemlerin onaylanması, satın almaların gerçekleştirilmesiyle büyük bir zaman kazanılır. Ayrıca bu sayede bir takip durumu olmaması da yine güvenilir olduğunu gösterir niteliktedir.

Kullanım alanının geniş olması ve tek bir kod ile işlemlerin yapılması da pratiklik getirir. Hiçbir bilgi olmadan herkesin kullanabileceği tarzda bir yapıya sahiptir. Teknolojiyle uzaktan yakından ilgisi olmayan kişiler bile rahatlıkla kullanabilir. Sizlerde ön ödemeli sanal kartlar arasında iyi bir geçmişe sahip Paykasa ile güvenli alışverişler yapabilirsiniz. Farklı fırsatlarından yararlanarak deneyim yaşayabilirsiniz.